Hvornår er det bedste tidspunkt at udgive?

Et spørgsmål der logisk nok giver god mening at stille og som mange overvejer – eller overser. Men det afhænger af hvilken type bog og indholdet samt målgruppen bogen skal appelerer til. Det handler denne blog om.

Lad os tage udgangspunkt i 3 forskellige scenarier af litteratur og målgrupper.

1. Er du foredragsholder, konsulent, coach eller på anden vis underviser i forløb, vil en bog supplere din undervisning og give et mersalg. Disse bøger kan sælges året rundt, når du afholder kurser, foredrag og lign.

2. Du har skrevet en roman eller biografi. Det vil typisk være nærliggende at udgive i efteråret og op til højsæson for gaver sidst på året. Men i praksis kan bogen udgives hele året.

3. Fiktion, digte, opskrifter, fotobøger og lign. bør ligge i højsæsoner – men en opskrift bog på vintermad sælger ikke om sommeren.

  Til gengæld skal en bog om vintermad være klar allerede om sommeren, ligesom de mest sælgende bøger gøres klar op til en højsæson.

  Andre bøger bliver annonceret et helt år før udgivelse. Det skete for Anders Matthesens ‘Livstil er en livstil’. Kong Frederik udgav ‘Kongeord’ 3 dage efter tronoverdragelsen – 2 eksempler på at bøger kan sælge på hver sin vis.

  Men er du ikke en kendt profil, nytter det ikke, med et nølende forlag der trækker tiden ud, såfremt du allerede har skabt en interesse via sociale medier og breaket bogens kommende udgivelse.

  Der udgives over 17.000 nye bøger om året og såfremt alle blev udgivet omkring november, ville det skabe et kaos. Bøger udkommer derfor året rundt.

  Den næste blog handler om hvornår dit manuskript er klar til layout og trykning.

   

   

   

  Skal vi hjælpe dig med at få din bog færdig i et tempo, der matcher dine behov og ønsker? Så kontakt os uforpligtende allerede i dag! Beskriv dine ønsker i en e-mail og vi kontakter dig med et oplæg.